Våra Lancashire Heeler i avel på Limebrook's

Vi startade med våra första Heeler 1999 men hade redan sett våra första 1993 då vi besökte England. Vår uppfödning av Heeler startade 2001 och sedan dess har vi till dags dato fött upp 37 kullar med Lancashire Heeler. Vi har haft och varit delaktiga i andra kullar med andra raser också men Lancashire Heeler är vår huvudras.

Det är viktigt för oss att få fram hundar som ser ut som rasstandarden föreskriver. Till detta kommer givetvis såväl hälsa som mentalitet och så något som jag väljer att kalla karaktär! Karaktär och charisma går hand i hand och är det där lilla extra som kröner en individ. För mig som uppfödare är det oerhört viktigt att hela tiden ha i bakhuvudet det användningsområde som rasen har och har haft. Alltså den lilla, energiska kofösaren och gårdshunden med sin väderbeständiga black and tan eller liver and tan päls och med ett glatt humör med en tydlig förkärlek för sin familj. En Heeler behöver inte nödvändigtvis älska alla men den ska kunna tolerera alla.

Den som tittar lite extra på stamtavlorna på våra hundar kommer att kunna se att våra stamtikar, Mongrel's Running Rosanne - Roxie samt Swanndale Black Baroness - Hilda, finns i de flesta av våra hundar utom i två av dem! Två hundar som väl motsvarar en Lancashire Heeler, såväl till utseende som till sätt.

 

Hanar

Här presenterar vi våra Lancashire heeler hanar som vi har i avel eller som vi tänker ska gå i avel. De som presenteras här ägs av oss, en del av dem bor här, andra kan bo hos fodervärd. Våra hanar är först och främst inköpta för vår egen skull och för användning på våra egna tikar. Ibland har vi lånat ut till andra tikar med intressanta linjer.  

Våra hanar används i avel efter det att de ögonlysts och knäledsundersökts för patella (känd patellastatus). Vi brukar använda dem någon gång först och sedan utvärderar vi resultatet. Om en hane parar andra tikar så är det alltid hemma hos oss. Vi lånar inte ut hanar att para borta hos andra. 

Welshmoor Captain Cat

Här till höger ser ni James, Welshmoor Captain Cat, importerad från kennel Welshmoor i Wales. James är en något mindre hane, kompakt med utmärkt anatomi. Han har hittills gett fantastiskt fina valpar där bl a två av dem är ute i ringarna och tävlar just nu och där den ena redan hunnit placera sig högt på årsbästa listan. James har gett fantastiskt fina uttryck och trevliga hundar. I hans första kull återfinns en hane som blev etta på Maxi agilitylistan för hela Sverige (!), en som tränas till räddningshund och en som tränas aktivt i agility. De har dessutom goda exteriörer.  

För närvarande är James pausad ett tag från avel för att vi ska kunna utvärdera vad han gett.

DNA-testad carrier PLL, DNA testad clear CEA.

Klicka på denna länk för ytterligare info om James:

Please use the above link in order to find more information on our James.

Limebrook's First Rock Solid

Här är vår Helmer, världens mest underbara hund med en sällan skådad charisma och intelligens. Han kan leta upp precis vad man ber honom om, man behöver aldrig kalla in honom för han håller alltid koll på var hans matte och husse är. Dessutom är han snäll och go mot allt och alla. Han är utställd två gånger med excellent och har även cert och nordiskt cert. Han gillar brudar men än så länge är han ungkarl. Han är nu ögonlyst ua samt patellaundersökt ua och Helmer står till avel på tikar som inte är alltför stora, DNA-testade fria för PLL och CEA ( efter att hans resultat kommit vet vi bättre om han kan ta emot bärare också). Helmer är ett gott alternativ för er som söker en hane med energi och massor av motor och intelligens. Han är kraftfull med god benstomme. Dessutom har han precis påbörjat viltspårsträning. 

DNA-testad fri för PLL, hereditärt fri för CEA.

Klicka på denna länk så finner ni mer information om Helmer:

SE UCH, DK CH, FIN UCH Marmalade's Sommelier

Det här är vår import Seppo som kommer från Finland. På tre månader har han lyckats med att få tre championtitlar från tre olika länder!!! Hans mamma är en Limebrook's och när hon skulle paras med den fantastiske hanen Myheel's Masterchef så bestämde jag mig för att importera en son efter honom och Limebrook's Winter Snow Flake. Vi är supernöjda med Seppo, han motsvarar alla förväntningar på en trevlig hund! Han är mycket välbyggd och rör sig med ett fantastiskt steg och pådriv. Han är inte till avel på andra tikar än våra egna ännu då vi vill använda honom på våra egna tikar först för att se vad han ger. Han har gett två kullar hos oss.  

DNA-testad carrier PLL, DNA-testad clear CEA

Klicka på denna länk så finner ni mer information om Seppo:

Max- kommer bild snart

Tikar

Tikarna på Limebrook's paras vid två års ålder eller senare efter det att de ögonlysts och patellaundersökts (känd patellastatus). Vi DNA-testar våra avelsdjur såvitt de inte är hereditärt fria. 

 

Heelhunter's Mary Darling

Denna tik Tezla är en dotter till Saga, Limebrook's Frostynight Tinkerbelle. Vi hade den stora glädjen att få köpa Tezla som vi kallar henne, av Annika Westin på Heelhunters. Tezla är sparsamt utställd med bl a ett reservcert i bagaget.Hon har precis haft sin första kull, sommaren 2019. Hon är en mjuk och socialt mycket trevlig individ. Tezla är en stor tik och har även lite längd i kroppen så när vi letade en hane till henne så var det en kompakt och inte så stor hane som möjligen kunde få ner storlekarna på valparna något. Tezlas nästa kull blir tidigast hösten 2022 eller våren 2023.

DNA-testad clear PLL och CEA

Klicka på denna länk för ytterligare info om Tezla:

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3145730

Limebrook's Summer Night Delight

Här till höger bild på vår Selma. Selma har nu haft tre kullar, två med vår egen hane Welshmoor Captain Cat och en med Marmalades Sommelier, även han vår egen hane. I den första fick hon dock bara en valp så därför gjorde vi om kombinationen en gång till. Vi är oerhört nöjda så långt med Selmas valpar! En av dem placerade sig på årets vackrastelistan för SLHK och ytterligare en hane är på gång! 

DNA-testad clear PLL och CEA

Klicka på denna länk så finner ni mer information om Selma:

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3080723