Om mig

Jag heter Susanne och jag bor i Norrland.Redan som liten bebis kom jag i kontakt med hundar eftersom min mormor och morfar alltid hade flera hundar hemma samtidigt. Mest var det lapska vallhundar men här till vänster kan ni se mig tillsammans med en Karelsk Björnhund som morfar hade.

Min första hund

Min första egna hund hette Tusse och han fick pröva på det mesta. Som ni ser så var han långhårig och det krävdes en hel del jobb till att sköta hans päls. Tillsammans tränade vi lydnad och vi tävlade till och med några gånger, dock utan större framgång. Tusse kunde konsten att stänga öronen då han inte ville lyssna men roligt hade vi!

Andra hundar

Efter det har jag haft schäfer (min goa Sofia som fick en kull valpar åt sin uppfödare) och så Mischa som ni ser här ovanför som valp. Jag tränade också upp kullbrorsan till Sofia, Skiidoo, så att vi blev godkända då vi avlade tjänstehundsprovet. Det var tider det!

Sofia och jag tränade och tävlade spår, det blev inga höga poäng men vi hade kul.

Några av mina Collies

Sedan hade jag långhårig collie. Tjejen här ovanför, min älskade Dixie, blev även avelskorad, något som inte var så vanligt på den tiden. Vi tränade och tävlade spår. Jag ställde också ut henne. Detta var på 80-talet då jag först bodde i Malmberget och därefter i Umeå som student. Dixie var alltid med mig på allt!

...fler Collies

Den sobelfärgade colliehanen här hette Amos, en trevlig sobelhane!

Äntligen! En korthårig Collie!

Under 80-talet började jag titta och längta efter en korthårig Collie...2008 kom hon så till familjen vår Bessie, Cinnaberry's Winning Ticket.

Äntligen en långhårig blue merle!

Så kom då äntligen den långhårige blue merle hanen Carnoustie's Blue Sapphire till oss. En underbar hund som sprider mycket glädje i kenneln!

Rowvale River Raider

Älskade Nemo, vilken hund han var! En sådan hund kommer vi nog aldrig att få uppleva igen. Han älskade utställningar och alla slags arbeten som eventuellt kunde dyka upp. Den här bilden är hämtad från när han hade blivit Västerbottens vackraste hund!!!

Limebrook's Over the Moon

Sune som han kallas är en riktig gentleman och här ser ni en bild av honom från när han ännu var ung. Sune lever ett härligt liv hos Frida. 

Limebrook's Fly Me To The Moon

Sunes syster Flisan som lever ett härligt liv hos sin familj i Umeå.

Rottweiler

Vi har även haft Rottweiler, Axa, som kom att få några kullar valpar till och med dock inte i mitt kennelnamn. (foto från 1994)

Pudel

...och varför inte pröva något helt annorlunda än en brukshund, en Storpudel! Dexter fick flera cert och dessutom blev han pappa till flera kullar. Jag lärde mig lite om klippning under de åren som jag hade Pudel.

Äntligen hemma: Lancashire Heeler

Slutligen blev det Lancashire Heeler, ingen pälsvård att tala om här inte och vilken underbar hundras! Detta är för mig rasen med stort R, den kommer för alltid att vara min ras, det bara är så!

Vår familj

Det här är ett kort på vår familj från 90-talets mitt då barnen ännu var små.

Min man och jag jobbar båda med utbildning. Våra barn är vuxna och bor med sina familjer några mil från oss. Vår son jobbar som systemutvecklare och programmerare. Vår dotter studerar till gymnasielärare i engelska och svenska.Jag har pysslat med det mesta inom "hunderi". Jag är utbildad instruktör åt SBK, är ringsekreterare och har tävlat och ställt ut aktivt sedan 70-talet.Jag är fn ordförande i SLHK, Svenska Lancashire Heeler Klubben. Dessutom har jag under några år suttit med i Västerbottens kennelklubbs styrelse. I augusti 2011 blev jag auktoriserad FCI-domare på Lancashire Heeler,långhårig och korthårig Collie, Welsh Corgi Cardigan och Welsh Corgi Pembroke.Sedan dess har jag utökat antal raser som jag dömer. De kan du se på bilden nedan. Jag sitter också, sedan några år tillbaka,  som ledamot i SKK:s utbildningskommitté.


Efter att ha haft schäfer, Collie, Rottweiler och även Storpudel förälskade vi oss i denna underbara hundras, Lancashire Heeler. Vi bor i Umeå tillsammans med våra hundar.

På vår fritid sysslar jag mycket med hundarna, åker på hundutställningar eller sjunger.

Auktoriserad exteriördomare

Våren 2011 sökte jag domarutbildningen och kom med! Utbildningen gick av stapeln på Östermalma i maj-2011. Det var en mycket givande och rolig vecka men jag tror att vi alla var oerhört trötta eftersom vi jobbade hårt under dagarna med att lära oss att döma hund. Under sommaren åkte jag på olika utställningar för att gå elev och aspirant på de raser som jag valt i min grundutbildning. Lyckan var stor när jag i slutet av augusti-2011 var auktoriserad på alla mina raser i grundutbildningen!

Klicka på länken så kommer du till FCI:s sida för att se vilka raser jag dömer:


https://www.fci.be/en/Judges/Judge.aspx?id=2225