Så har vi varit på utställning i Stockholm, nämligen den sedvanliga vinnarutställningen i adventstid! Emma och Benne med sällskap körde ner hundarna till Stockholm eftersom jag själv hade varit och jobbat i Småland och anslöt söderifrån. Det blev en trevlig helg med mykcet skratt, prat och framförallt fina resultat. Seppo blev bästa hane och BIM och Mimi blev andra bästa tik efter Annikas fina Nanna som knep både bästa tik och BIR. Signe fick ck men stod oplacerad. Limebrook's Sweet Cloetta blev 4e bästa tik! Så vi är så nöjda så!

Nu letar vi med ljus och lykta efter någon inoff som vi kan ställa på. Vi önskar er alla en trevlig adventstid!

4 augusti 2022

Tänk att det redan gått lite mer än tre år sedan som jag skrev något på den här sidan. Vi har hunnit ha en pandemi som inte är helt över ännu och vi har fått vara med om oroliga tider i vårt närområde av världen. När det gäller hunderiet så är det dock lugnt. Inga kullar här för närvarande utan vi har haft fullt fokus på att vara ute i ringarna och ställa ut hund. Säsongen är inte slut än och vi har anmält till ett flertal utställningar till och fler är i annalkande. 

19 juli 2019

Så är alla valparna levererade och det är dags att börja fundera över nya planer. Att fundera över nya kombinationer är bland det roligaste som finns. Ibland ringer någon som vill ta hjälp av mina kunskaper och min erfarenhet och då blir man så glad. Trots allt tycker ju jag att jag sitter inne med massor av erfarenhet och kunskap och det gäller ju givetvis flera andra i vår ras. Vi delar gärna med oss av sådant som vi redan testat och som kanske föll ut särskilt bra eller som inte alls blev bra. 

Nu ska jag njuta av det vackra sommarvädret! Vi ses och hörs!

14 mars 2019

Just nu är undertecknad hemma med ont i halsen och en kropp som inte riktigt vill vara med. Men det finns roliga saker också och en av dem är att Tezla nu äntligen har börjat löpa och ska paras. Tilltänkt hane presenteras när allt har gått i lås. I början av mars var vi också iväg på vår sedvanliga klubbutställning med fantastiska resultat. Alla våra fyra hundar som visades fick excellent och blev placerade:

Seppo - Exc, 1, CK, 2:a bästa hane med cert!

Helmer - Exc, 1 unghundsklassen

Trixie -Exc, 4, juniorklassen

Tezla -Exc, 4, öppen klassen

Bästa uppfödare med HP Limebrook's!

18 december 2018

Allt lugnt här på Limebrook's! Nya parningar planeras. Vår tik från kennel Heelhunter, Tezla som på stamtavlan heter Heelhunters Mary Darling, ska paras när hon löper. Hon ska först ögonlysas och patellaundersökas. Vi kommer att lägga ut tilltänkt hane för henne så fort allt är klart. Samma gäller Marmalades Nutella som även hon ska ögonlysas först. Hon kommer att löpa senare under våren och om hon dröjer till dess att vår egen Seppo har åldern inne så kommer vi att para henne med honom.

6 juli 2018

Just nu är det ganska lugnt på kennel Limebrook's. Vi väntar på att Selmas kull ska födas (läs mer under planerade kullar). En utställning i Svenstavik är inplanerad och i augusti ska jag döma vår Heelerspecial i Eskilstuna.

Vi har blivit med sommarstuga igen och denna gång är det vid en havsvik med 1,7 ha mark för hundarna att springa på och med båthus och egen sandstrand. En idyll!

I övrigt har jag i dagsläget strax haft 2 veckors semester och har sedan 5 veckor kvar. Underbart och vilsamt. Dessutom har vi fått träffa båda våra barnbarn med familjer. Vi avnjuter en härlig sommar!

Jo just ja...kanske kanske kommer det så småningom hem en liten import...

4 april 2018

Den 2 april föddes Esters och Cliffs valpar. Det blev en tik och en hane. Vi är så nöjda med tanke på att det var en inseminationskull samt att Cliff var till åren när vi gjorde detta. Till hösten ska ju Cliff fylla 10 år! Vi njuter så av denna kull och passar också på att berätta att en av våra stamtikar, Hilda, nu finns i flera hundar på kenneln. Hilda finns bakom Selma, Tezla, Helmer, Viking och bakom Ester finns Hildas syster. Hon finns såklart också bakom de här valparna eftersom Cliffs pappa är ingen mindre än salig Bruno vars mor är Hilda. Vi återkommer med fler nyheter lite längre fram eftersom vi väntar på ytterligare tillskott i kenneln.

5 januari 2018

Ja så har vi då hunnit fira nyår och det största som hände innan dess var att vårt andra barnbarn, lille Nils-son till Mattias och Angelica föddes. De har varit hos oss och firat nyår med honom och vi fick hålla i honom och mysa med honom. Helt underbart, ett nytt liv!

I övrigt går allt sin gilla gång och jag har nu påbörjat min tjänstledighet från mitt gamla jobb och mitt nya arbete. Det känns utvecklande att få jobba med något nytt och att få lära sig nya saker.

På hundsidan intet nytt så länge. Vi har lille Helmer och Viking som är relativt nya och vi får väl se hur de utvecklas. Vi ser tiden an och behåller dem här hemma så länge. Vi önskar alla en trevlig trettonhelg!

26 december-2017

Så har då åter en fin julafton tillsammans med nära och kära passerat och vi inväntar nu ett nytt år och även ett till barnbarn! Två valpar från i år leker här hemma. Den ena ska stanna och den andra ska till eget hem, men vi har inte bestämt ännu hur det blir. Båda bär mina högt älskade linjer från Hilda, Swanndale Black Baroness. Under hösten flyttade vår fine pojke Espen till Finland till Anna Niiranen och kennel Marmalade. Vi önskar lycka till Espen i ditt nya land! Lycka till säger vi även till Anna!

I skrivande stund finns även lite andra djärva planer. Som vanligt kommer jag inte att yppa så mycket av de planerna förrän de är ett faktum.

Mina tankar med min avel är att jag ska kunna få in mer av mitt eget gamla Hilda blod igen. Även min gamla Roxie bidrog mycket till det jag nu ska försöka avla in mer av igen; öppenheten, nyfikenheten och det livliga temperamentet förenat med en arbetande hunds anatomi. Det finns såklart redan i många av Heelers i Sverige men jag saknar just det där som jag kan känna igen, som väcker minnet till liv.

Slut på nostalgi! Nästa år kommer jag att jobba åt Umeå Universitet och vara tjänstledig från mitt jobb i Vindeln fram till juli. Jag ska jobba på Centrum för skolledarutveckling vilket ska bli mycket spännande!

Vi här på kennel Limebrook's önskar er alla en God Fortsättning på julen och ett Gott Nytt År!

 

22 juli-2017

Sommaren susar iväg alldeles för fort. Än så länge har dessutom den där härliga sommarvärmen lyst med sin frånvaro men vi hoppas ännu. Nästa helg bär det iväg till Finland för deltagande på den finska Heelerspecialen som har fått hela 147 anmälda hundar!!! Det ska bli jätteskojigt och dagen efter ska vi åka på Eukanuba Summer Show. Vi väntar valpar också och detta från en mycket mycket spännande kombination! Jag vågar nog säga att det är den mest spännande kombination jag har gjort på länge. Återkommer med mer info efter det att jag har varit till Finland och efter det att Ester fått sina valpar!

Mars-2017

Oj vad tiden går fort nu! Nästa helg åker vi iväg på vår årliga utställning i Eskilstuna och det ska bli så roligt! Detta år är det en officiell utställning så det gör saken lite roligare. Espen var iväg förra helgen på en inoff tillsammans med Tezla och Espen vann gruppfinalen valpar och Tezla blev tvåa i sin gruppfinal för vuxna. Så roligt!

26 oktober -inte ens en månad kvar till julafton!

Nu är det inte ens en månad kvar till julafton! Jag har varit sjukskriven ett tag nu sedan jag ramlade och gjorde mig illa både i ett knä, i revbenen och i pannan. Allt detta skedde utanför jobbet. Nåja jag hoppas vara på bättringsvägen för nu närmar sig med stormsteg diverse inofficiella utställningar och så förstås Stora Stockholm, i år tillsammans med lilla Stockholm.

Annika, jag och Loulou har bokat hotellrum i Finland inför deras special i juli nästa år. Dessutom har Loulou bokat in en stor villavagn åt oss på tredagars i Norrköping. Så det rör på sig som vanligt!

Senaste valpkullen levererad, alla utom lille Espen som har stannat. Nya planer inför nästa år. Kolla in sidan planerade valpkullar.

Mars 2016

Så otroligt snabbt tiden går. Nyss var det vinter och kallt och nu har vi en underbart solig vårvinterdag. Påsk är det också och hundarna har roligt utomhus och ägnar sig åt att sola och att tugga ben. De hinner med att busa också ! För första gången på många år har varken jag eller Emma eller Annika varit med lilla specialen i Eskilstuna. Tiden fanns inte denna gång och inte heller möjligheten att sitta still i en bil i så många mil. Det har varit en tid med mycket värk och smärta. Hoppas att det värsta är över. Om två veckor är det hundutställning i Sundsvall. Det blir Ester och Sune som ska dit för att visa upp sig.

Oktober 2015

Teklas och Tyras valpar är nu levererade. Dvs Teklas två tikvalpar är ännu kvar här på kenneln hos oss. Tyras tikvalp bor numera i Hortlax hos Ulf och Elisabeth som hade Lydia från oss. Hanvalpen har flyttat upp till Kiruna till en aktiv friluftsfamilj! Vi önskar ägare och valpar lycka till!

Januari 2015

Så har vi då kommit en bra bit in på det nya året, 2015!

Vad har då 2014 bjudit på? Ja massor med trevliga saker har hänt som att vi har fått en viltspårschampion i vår uppfödning, nämligen Elton, Limebrook's Midwinter Candy Bar som tillsammans med urduktiga Marie Fredriksson, har kämpat sig fram till detta championat som också är kennelns första inom det här området, Varmt grattis!

Tusen tusen tack till min man, min bäste vän och den som finns där alltid. Utan dig skulle hunderiet inte fungera. <3

Min dotter Emma, som för övrigt sprängde den godaste nyheten av dem alla, nämligen att hon ska bli mamma i juni och jag mormor, har återigen framgångsrikt visat mina hundar. Tusen tack hjärtat för allt du gör! Tack även till min underbare son Mattias som även han startat med intresset hund och följer med på våra otaliga resor. Tusen tack hjärtat!

Vi har köpt in två Lancashire heeler importer till. Det är Welshmoor Captain Cat från Wales som har den supersnygga rekordhållarmamman Doddsline Daffodil at Welshmoor och den härlige pappan Foxthyme Maori. Sedan har jag den bruna tiken Marmalades Nutella från min goda vän Anna i Finland på kennel Marmalades. Nutella har en toppenfin stamtavla och planerna är många för henne om allt går  bra så långt förstås.

Tråkiga saker inträffar också och det är att vi miste vår stjärna Limebrook's Morning Champagne under året. Hon var en hund som fick otaliga vinster på utställningar. Kvar i kenneln finns ännu hennes leverfärgade bror Bruno och hennes åldriga mor Hilda. Tack för alla år tillsammans Chess. Ha det bra tills vi ses igen.

Vi fick en ny champion i det att Matti, Marmalades King of Diamonds, tog sitt sista cert i Högbo på utställning. Matti har vuxit upp till att bli en fin ung man som gärna åker med på utställning.

Min trogna heelerväninna Loulou som under förra året och åren dessförinnan ställt ut massor förtjänar också att äras: under åren har hon ställt Cliff, Limebrook's Sunrise Chief så att han nu har inte mindre än tre championtitlar och Cliff har även lyckats att få till några underbara valpar. Grattis och tack för att du rest runt och visat honom så väl!!!

Två leverbruna hanar har också visat världen att även bruna kan. Oscar i England, vår import Limebrooks Take a Chance at me, har visats med sådan framgång i England att han under 2014 lyckades knipa titeln Lancashire Heeler puppy of the year i England! Därmed torde vi vara en av de främsta uppfödarna av Heeler så långt med denna vinst och Rockys tidigare reservcert på Crufts. Congratulations Trisha Bellinger!!! Well done!

Även Oscars bror Bertil, Limebrook's Head over Heels, har haft en framgångsrik utställningssäsong med sin duktiga och flitiga handler och ägare Tilda. Gratulerar Tilda, med sådana valpköpare som mina blir man både stolt och glad!

Vår korthårscollietik har nu röntgats med utmärkt resultat HdA och Ed 0, ua och hon har också gjort sitt MH samt ögonlysts som vuxen. Nu väntar vi bara på löp så får vi se om hon ska besöka en pojke. Tusen tusen tack Frida för allt du fixat med!!!

Sist men inte minst: Annika Westin har under året oförtröttligt visat både min hund Oddvar samt sina egna hundar som är min uppfödning och det har gått bra! Oddvar är nu champion och Saga är på god väg att bli. På Crufts stod Saga som tvåa i sin klass näst efter kennel Foxthyme. Det måste man säga är utmärkt resultat. Tusen tusen tack Annika för allt du gjort och att du ställer ut dem och visar dem så bra! Nu hoppas jag på att vi snart ska ut på nya äventyr!

Tack också till mina fodervärdar i Granö samt till Kristiina för lån och bokning av hane för parning. Tack till min goda väninna Carina som alltid peppar mig att gå vidare i olika saker. Kort sagt: Tack till er alla mina vänner!

December 2014

 

Nu är så alla våra valpar från kullen Tyra- Matti sålda. Två av valparna är kvar men en av dem åker direkt efter jul och den andra direkt efter nyår. Vi önskar dem och deras nya ägare lycka till!

Vi har parat en tik alldeles nu i dagarna så titta in på vår sida om planerade kullar för detta är en spännande kombination!

Vi har också två nya importer och det är en liver and tan tik från Finland, Marmalades Nutella och en black and tan hane från Wales. Jag älskar stamtavlorna som dessa hundar har. De kommer att göra debut på inofficiella utställningar under våren troligtvis för jag har ännu inte haft möjlighet att visa dem. Det ska bli skojigt!

När det gäller våra Collies så har vi ev tänkt oss att para vår korthårstik som bor hos fodervärd men hon ska röntgas också innan vi kan säga hur det blir. Vår långhårspojke får vara i garderoben ett tag eftersom han under sommaren fällde bort sin päls och han behöver tid för att växa och utvecklas. Sune, vår korthårshane börjar nu se mer vuxen ut, ska bli roligt att få ställa ut honom igen. Jag hoppas få mer bilder att lägga ut inom kort men eftersom jag inte själv är särskilt duktig på att fota så tar det tid!

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Limebrook's!

 

Mars 2014

Vi har inte skrivit någonting här på länge. Nu är det dags. Året som gick var ett inte alldeles vanligt år. Jag och min man åkte bland annat utomlands hela tre gånger tillsammans. Två gånger till London och en gång till Gran Canaria om man inte räknar med att vi även var till Norge och Finland en gång.

Vår underbare Nemo slog till och blev Västerbottensmästare 2013! Helt fantastiskt av Emma och Nemo!

Vi har inte ställt ut fullt lika mycket under året som gått men är nöjda med de resultat vi fått på de gånger vi varit iväg. Däremot har jag dömt desto mer och fått se väldigt många fina hundar i ringarna under året.

2013 blev också året då jag äntligen fick min långhåriga blue merle Collie som jag pratat om sedan 80-talet. Ett stort tack till Sussi Roos och hennes man som lät mig köpa Safiren. Han är en härlig kille!

På heelersidan väntar jag väl som vanligt på den där bruna tiken...det har inte kommit någon sådan än, i alla fall inte som jag valt att behålla. Emma har tagit sin andra kull Heeler och själv planerar jag nu för mitt nästa drag. Jag hade tänkt att ta ett längre break men nu känner jag suget igen!

Vi har fött upp vår första Englands import också. Vi håller tummarna för Oscar och att det ska gå bra för honom i rasens hemland.

Mina nästa planer ser ni på sidan om planerade kullar.

Vi önskar er en trevlig vår!

/ Sussi och Alf

Augusti 2013

Nu är det länge sedan jag skrivit någonting i den här bloggen. Redan augusti och vi har hunnit ha vår semester och börjar jobba den 5 augusti. Både jag och Alf jobbar nu i Vindeln och har det väldans trevligt där. Vi var som vanligt med på vår stora heelerspecial och där blev vi bästa uppfödare. Det gick sådär för våra hanar som inte lyckades placera sig alls i bästa hane. Bättre gick det för tikarna där Hilda blev andra bästa tik som veteran på 9,5 år (!) och där Annikas snygga tik Mimmi blev fjärde bästa tik. Bra jobbat! Dagen efter åkte vi till Köping där Julias snygging Rocky blev tredje bästa hane och där Hilda återigen var andra bästa tik och där Mimmi var fjärde bästa tik igen. Så bra det har gått!
Nästa helg är det så dags för årets Västerbottensmästare och vackraste veteran. Hoppas att vi får fint väder! Ha det bra alla!

Kalla vinterdagar

Här går livet sin gilla gång. Vi har upplevt några riktigt kalla vinterdagar när termometern har krupit ned till -25 grader. Om två och en halv vecka åker vi till London för att bevista en stor IT- och utbildningsmässa, det ser vi fram emot. Emma håller ställningarna här hemma då.
Hilda ska snart ha sin allra sista kull närmare bestämt någon gång under nästa vecka tror vi. Det ska bli så roligt att se vad hon får. Hon har tidigare gett både trevliga och snygga individer så det borde kunna bli något bra även ur denna.

Hoppas att ni alla får en riktigt fin vecka! Kika gärna in på sidan om aktuell kull, där finns lite nya bilder på Truxas valpar. Ha det bra!

Måndag den 11 september

Hösten har kommit. Det känns i luften, ingen värme alls. Snart är utställningssäsongen slut och det känns alltid lite vemodigt. Nu är nästa utställning för kennelns del i Nordmaling på lördag på brukshundklubbens evenemang. Sixten, Sune och Nemo är anmälda. Efter det är det utställningen i Sundsvall den 13-14 oktober. Vi har även en inofficiell utställning på hemmaplan kvar och det är VBKK:s utställning i Vindeln den 10 november. Efter det bara Stora Stockholm kvar.

Vi har förhoppningsvis valpar på gång snart också vilket känns jätteskoj.

Sune och Sixten är kvar än. Det känns lite jobbigt eftersom de båda behöver en hel del tid för att socialiseras och tas hand om men jag har inte lyckats sälja någon av dem. Det är synd för det är två mycket fina och trevliga hanar.

Ikväll fortsätter städningen hemma.

Måndag den 30 juli

Så har sista semesterveckan startat. Det är mulet idag och regnet hänger i luften. Jag får besök idag av ett par som har en hund från oss. Kanske ska jag baka någonting till det eller så får jag väl fara ut och köpa något.
Ännu har jag inte lyckats sälja någon av mina korthårscollie valpar men tiken åker till sin fodervärd inom en och en halv vecka. Återstår då de två hanvalparna som är hur trevliga som helst och de ser bra ut också.
När det gäller Lancashire Heeler så ska jag strax para igen, där har jag hugade blivande valpköpare som står på kö. En av tikarna löper nu och ska paras i slutet av denna vecka. Hör gärna av er om ni önskar ytterligare information. Så fort parning har skett så kommer jag att sätta ut information på hemsidan också.

Igår var jag och min man ut på hjortronplockning och vi hittade litegrann men det var en hel del omogna bär ännu så det lär bli en resa till om några dagar. Jag skulle gärna vilja plocka kantareller också men har ingen aning om när de är klara. Vi får väl ut och reka lite.

Till helgen blir det utställning igen, ska bli skoj!

Midsommar 2012

Nu är det redan midsommardag och vi har fantastiskt bra väder! Valparna har varit ute i sin valphage och de har lekt och busat tills de inte orkade längre. Nu har de gått in för att sova middag. Jag är nöjd med kullen, de har härliga temperament och man kan se deras olikheter. Det ska bli så spännande att se de här små liven växa upp och komma ut i olika sammanhang.
Förhoppningsvis har jag snart någon av mina heelerflickor som löper och då ska jag para. Vesslans kavaljer är utsedd och det blir den ståtlige Limebrook's Sunrise Chief som ska få den äran. Jag förväntar mig underbara valpar i den kombinationen med härliga kroppar. Mer information kommer inom kort.
Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg nu alla mina vänner!

Din rubrik

2012-06-02
Redan juni och ute blåser det kallt och regnet hänger i luften. Igår tillbringade jag och Nemo flera timmar ute på brukshundklubben. Det var så roligt och det kändes nästan som förr i världen när den mesta tiden av mitt hundliv faktiskt var ute på brukshundklubben både som instruktör för kurser men även på träning med egen hund. Så nu är i alla fall min Nemo MH:ad. Valparna ska registreras snart också och jag är klar med namnen på min allra första korthårs kull! Så fort de kommit ut på SKK:s hunddata kan jag avslöja vad de ska heta!
Nu lite kaffe!

Nyheter

9 december 2023

2012-05-11
Bessie fick sina valpar i onsdags kväll, dvs den 9 maj. Allt gick bra men hon var lite värksvag så man fick ge henne lite värkstimulerande medel. Resultatet en trefärgad tik och en trefärgad hane och en blue merle hane. Återkommer strax med bilder!

2012-01-08
Återigen har det förflutit lite tid mellan det att jag skrev i bloggen senast och nu. Vi har en valp kvar till salu från Tyras senaste kull. Det finns många planer framåt men jag kan inte gå in på dem i detalj förrän de är riktigt realiserade. Både Matti och Linus har vuxit en hel del. Matti är stor och grov och Linus är inte så stor och inte så grov. Båda har dock fantastiska temperament. De ska DNA-testas nu snart när det gäller CRD.
Jag har påbörjat nytt jobb och det känns bara bra.
Jag och Alf bor för oss själva nu för tiden, Mattias bor i egen lägenhet och Emma bor tillsammans med sin pojkvän Martin i lägenhet i Vännäs. Emma har fått eget kennelnamn, Lionbrook's! Det känns så kul för det namnet påminner lite om Limebrook's och hon ska ju föda upp Leonberger!

Idag har julpyntet åkt ner i kartongerna och det kändes bara bra. J.B har anmält sin heeler från oss till Crufts och nu planerar vi för fullt hur vi ska ta oss dit. Ha det så bra alla så hörs vi snart igen!
2011-10-08
Valparna föddes den 7 oktober på natten. Allt gick bra och Tyra skötte allt själv. Hon är verkligen en duktig mamma, som född till det tycker jag. Den nyblivne fadern vet nog inte ännu att han blivit far. Jag vägde dem inte direkt när de föddes utan gjorde det idag för första gången och då vägde den största valpen som är en tik 312 gram. Näst störst är en hane som vägde 286 gram. Den andra tiken och den andra hanen vägde båda 272 gram. De är väldigt livfulla och när man håller dem i handen så rör de sig så mycket att det känns svårt att kunna hålla dem kvar!
Igår var vi på utställning i Sundsvall. Linus och Oddvar fick båda excellent och sedan vann Linus juniorklassen och Oddvar blev trea. Ingen junior fick CK. Sedan så var Cliffs bror från Örnsköldsvik där och han fick också excellent men utan CK. Bästa hane blev Hassans bror Tore. Chess var enda tiken där och hon fick CK och blev bästa tik och sedan BIR mot Tore som blev BIM. Annika och jag hade en avkopplande dag där vi hann se finalerna i godan ro innan vi vände kosan hemåt igen, nöjda över en trevlig dag.
Nu ser vi fram emot den inofficiella utställningen i Vindeln som kommer i november.
Min hemsida har nu uppdaterats igen med en sida för de hanar respektive tikar som vi äger eller har avelsrätten på. Några hundar är ute på foder och andra bor hemma men de presenteras alla på hemsidan. Ute regnar det just nu så inga aktiviteter inplanerade för tillfället.

2011-10-06
Så ska jag försöka skriva några rader igen här i bloggen. Jag är nu färdig exteriördomare på långhårig och korthårig Collie, Lancashire Heeler och Welsh Corgi Cardigan och Welsh Corgi Pembroke! Jag blev färdig i augusti. Mina kontaktuppgifter finns redan på European Judges Directory och jag har fått inbjudningar till att döma.
När det gäller valpar så blev det inga Collie-valpar denna gång. Däremot ska Tyra ha Heelervalpar ihop med Basse och hon är jättetjock. Jag tror att det kommer att bli en utmärkt kombination. Både Basse och Tyra är sådana trevliga individer med toppentemperament!
Till helgen, närmare bestämt nu på lördag, åker jag och min kompis Annika iväg på hundutställning i Sundsvall. Emma och Martin åker också med sina Leonberger. Vi åker i två bilar för det kan bli ganska fullt med alla hundar, människor och saker. 🙂
Det kommer att bli så roligt och jag ser verkligen fram emot det. Det blir lille Linus första utställning, vår hane som vi köpte från kennel Bovenop. Han har vuxit på bra på senaste tiden och han är så trevlig. Nu blir det lite att äta för magen kurrar!

2011-08-11
Det har gått en lång tid sedan jag sist skrev något här. Mycket har hänt och det som framförallt har upptagit min tid allt sedan maj månad är utbildningen till exteriördomare. Förra veckan kom brev från SKK med informationen att jag nu är behörig exteriördomare på långhårig och korthårig Collie! Det är så roligt! Jag hoppas kunna bli klar med Lancashire Heeler också snart liksom med Welsh Corgi Cardigan och Welsh Corgi Pembroke.
Lille Rocky slog till med att bli BIS-valp 4 på Ransäterutställningens sista dag, något obegripligt stort eftersom Heeler aldrig brukar bli utplockade annars.

I övrigt har jag jaft en bra sommar och vi har också parat vår fläckis Bessie. Nu håller vi tummarna för att det ska bli små fläcktyfusar här till hösten. Ha en fortsatt bra sommar!2011-04-04
Välkommen säger vi till vår nyaste import Bovenop Linus Heeler. Han är 3 månader och 1 vecka gammal och har erövrat våra hjärtan med storm. Han är mycket trevlig och ser bra ut och han är väldigt smart. Precis som en heeler ska vara. Vi hoppas mycket på Linus i framtida avelsarbete, han bär på linjer som mer eller mindre är helt nya för heeleraveln i Sverige. Hans pappa heter Traqdean Jazz Di Kimi och hans mamma heter Bellsmond Tribal Sceptre. Tillsammans med min brune importhane från Norge utgör de ett välkommet tillskott till vår kennel. Ytterligare foton och info kommer efterhand.

2011-03-31
Sista dagen i mars, underbart väder med strålande sol och nästan helt blå himmel.
I helgen var vi iväg på utställningsresa till Järbo. Det kändes lätt vemodigt att veta att vi inte kommer att vara kvar i Järbo med utställningen utan att vi nu kommer att ha en annan strategi. Läs mer om detta på SLHK:s hemsida! Stort grattis till min kompis Loulou vars tikvalp Jessie blev bästa valp och vars hane Cliff blev andra bästa hane och 4 BIS!!! Ni är så duktiga!
Emma visade som vanligt hundar på strålande sätt och vår Bruno slutade som bästa championhane och tredje bästa hane efter sin son Cliff. Vår Chess blev 4 i championklass och av två uppfödargrupper så vann vår och blev bästa uppfödargrupp! Tjoho!
Årsmötet blev ett bra sådant och vi fick in nya personer i styrelsen att jobba. Nu önskar vi lycka till till årets styrelse, det är så kul att jobba för sin klubb!

Under helgen ska vi uppdatera med lite nya foton från utställningen och så ska vi också säga officiellt välkommen till vår nyaste hane på kenneln, Bovenop Linus Heeler, kika in för att se våra uppdateringar till helgen!


2011-03-12
Hah, det blev en tur till Crufts i alla fall! Denna gang dock en snabb tur, hann se Heelrarna och vara p[ Overseas, inget mer. Just nu sitter jag och skriver pa detta i England, imorgon hemresa till Sverige men inte pa plats hemma forran pa tisdag kvall igen. BIR pa Crufts blev liver and tan hanen Troutop Rolo. Basta tik blev den nastan 13 ar gamla Leonine Ivy of Ryslip.

2011-03-01
Ja så är det då mars. Idag skiner solen och fåglarna sjunger. Jag har inte sådan tur med mina bokningar av saker och ting. En viktig bokning med tillhörande seminarium (ledarskap) har gått i stöpet, för få anmälda. Ja då kanske jag plötsligt får mer tid över till andra roliga saker på resmålet, får se vad som händer.
Valparna mår bra och ojoj vad de växer. Jag tycker att de är fina.

Kikar lite på mina bruna pojkar och tycker att färgen på den ena bruna är ljusare än på den andra. Jag har inte haft den nyansen på en brun tidigare. Annars ser alla så lika ut, de är stora och liksom stöpta i samma form. Jag satte in nya bilder här på hemsidan i söndags så kika in.

Ha en bra dag!


2011-02-26
Snart dags att gå och sova men först några rader i bloggen. Valparna är så fina och så stora. De äter och leker och kan till och med hoppa och skutta runt och tikvalpen kan skälla också.
Nu är det bara en hanvalp som inte är bokad. Jag vet inte riktigt ännu vilka hanar som ska till vem, först ska de bli lite större och så ska de ju ögonlysas också. Om jag bara får hjälp under morgondagen så ska jag ta lite foton på dem så att alla får se hur fina de är. Godnatt!

2011-02-14
Hemma idag eftersom jag fick hög feber under fredagen och lördagen. Men jag känner mig bättre så nu är jag nog snart fight for fight.
Tyras och Hassans valpar växer på. De är så oerhört tjocka och feta så jag har nog aldrig sett dess like. Ögonen har börjat öppnas så smått på dem. Återkommer snart med nyheter om dem.


2011-02-04
Valparna växer så det knakar för varje dag!


2011-01-31
Nu har Tyra blivit mamma för första gången och Hassan pappa för tredje gången. Bruno har blivit morfar, svårt att säga om han är stolt eller inte, han har inte sagt något. Hassan har dock fått hälsningen och han borde ha anledning att vara stolt över sin hustru Tyra för hon är en mycket god mor. De föddes i rekordfart igår eftermiddag. Den stora bruna hanen har tyvärr kroksvans vilket ju inte hindrar honom från att bli en utmärkt sällskapshund. Den lille brune hanen är ju mycket liten men vi får hoppas att han äter upp sig. Black and tan hanen och tiken är helt normalstora.
Vi återkommer med mer info inom kort.

2011-01-11
Vår egenuppfödde Bruno, Limebrook's Morning Cocoa, har vunnit tävlingen årets vackraste heeler och vi är så stolta! Han är verkligen världens goaste hundgosse och så är han ju vacker.
Om endast tre veckor ca så ska hans dotter Tyra få valpar, det ser vi fram emot. Bruno själv är lyckligt ovetande om detta tror jag. I december var han med mig till Stockholm och jobbade som monterhund, ett uppdrag han tog på fullaste allvar.
Vi har även fått ytterligare en finsk champion, Hildas son med Hassan som bor i Rovaniemi tog cert och BIR i Kajaani och kan numera alltså titulera sig Finsk champion.Grattis säger vi här på Limebrooks!

2011-01-06
Trettondag idag och vädret...ja det snöar. Ingen överraskning direkt. Nu ser man på Tyra att magen blivit rundare och jag tror inte längre att det råder något tvivel om att hon är dräktig, men fortfarande så tror jag inte att det är många i magen. Det är spännande att se om det blir några bruna eftersom Tyras pappa är Bruno som ju är brun så kan hon ju ge brunt själv ihop med en hane som ger brunt. Hassan har inte gett brunt tidigare och då har han ju kullar ihop med sådana tikar som Hilda och Disa. Disa kunde inte ge brunt tror jag och hon gav heller inte någon brun valp. Däremot har Hilda lämnat brunt ihop med Don och Derrol. Jag tror i alla fall själv på att det kan bli kalasvalpar i Tyras kull, de är så anatomiskt bra båda föräldrarna.
Just nu söker jag efter ev fodervärd/delägare eller köpare där jag får behålla avelsrätten. Hoppas kunna hitta någon.

Nu fortsätter jag mitt surfande och även min planering av utställningssäsongen inför 2011! Önskar alla en trevlig trettondag!

2010-12-31
Ja så befinner vi oss i de sista skälvande timmarna av 2010. Alla verkar göra nyårsbrev men det är jag för dålig på så jag kostar endast på mig en kort tillbakablick på 2010.
Många Limebrook's hundar har under året gjort bra ifrån sig på utställning. Visst kan man väl säga att det är för att det är bra hundar men jag vill ändå kreditera mina valpköpare lite extra i den här tillbakablicken. Det skulle aldrig bli några resultat alls om det inte vore för och ni finns från både norr till söder i Sverige och även i Finland och i Norge. Utan er skulle inga anmälningar bli gjorda, inga anmälningsavgift bli inbetald, ingen hund skulle ensam ta sig till utställningen och använda en hel dag till allt vad det innebär att vara på utställning och ta sig dit och hem. Så många kramar till er och fortsatt lycka till under 2011!
Även i vår egen kennel och verksamhet så har det gått bra. 2010 var det året när min egenuppfödde Derrol på delad förstaplats blev årets vackraste heeler.Derrol har mest vilat under det här året men nu ska han ut i ringarna igen. Sedan blev jag bästa uppfödare på vår stora officiella klubbutställning i Uppsala, för andra året i rad ska jag väl säga, jag hade även bra placeringar i klasserna. Bruno blev bästa bruna hund, hurra! Bruno avslutade året med att bli bästa hane på Stora Stockholm och med det så tror jag att han ligger bra till i tävlingen Årets Vackraste Heeler. Det är riktigt nära i poängställningarna i toppen men han ligger bra till tror jag.
Min nya plan med att bara behålla helt fria hundar eller att bara köpa in en helt fri hund har så långt fungerat bra. Men detta är en plan som kommer att sträcka sig på lång tid. Mina "gamlingar" som jag har som är bärare har kvaliteter de med och jag kommer att använda dem också men givetvis bara med helt fria djur.
I november fyllde jag 50 år, en fantastisk födelsedag med fest både den dagen och sedan en underbar födelsedagsfest två veckor senare. Min underbara familj, vad skulle jag göra utan den? Inte mycket kan jag säga.

Jag vill önska alla ett Gott Nytt År 2011, vi ses nästa år!

2010-12-28
Ytterligare en kall dag! Fast det finns alltid fördelar även med kalla väder och det är ju att det oftast inte snöar då och att ibland lyser solen in genom fönstret precis som den gör nu där jag sitter vid min dator. Julen har förflutit på bra. Nu ser hela vår familj fram emot våren som vi hoppas ska komma med stormsteg.
Just nu är det lugnt med utställningssäsongen. Den enda officiella utställning just nu är My Dog i Göteborg som är snart. Sedan är det förstås inofficiella utställningar som Västerbottens mästaren och Lancashire Heeler Klubbens egen inofficiella utställning i Järbo i slutet av mars. På Stockholmsutställningen nu i december så blev vår egenuppfödde Bruno, Limebrook's Morning Cocoa bästa hane och BIM! Jag vågar knappt tro att det är sant men jag tror att han placerar sig i topp eller i alla fall mycket högt upp på årets vackraste utställningen. Förra året blev Derrol delad etta i den tävlingen så det känns som en stor bonus om vi skulle hamna högt i år igen.
Tyra har inte blivit tjockare än, men något förändrad är hon i sitt beteende. Jag vill inte hoppas för mycket men har tyckt mig se små tecken. Återstår bara att vänta och se tills man vet mer.

Nu ösnkar jag alla en god fortsättning så hörs vi snart igen!

2010-12-06
Sitter vid datorn och försöker glömma att jag har ont i ryggen men det är inte lätt. Oddvar och Truxa ligger och tuggar på ben. Det är mysigt att se dem ligga där helt avslappnade med sina tuggben.
Det är annars väldigt lugnt i heelervärlden. Snart är det dags för Stockholm hundmässa, allmänt kallad Stora Stockholm, en höjdpunkt på årets utställningssäsong. Sedankan man ju alltid åka till My Dog i Göteborg men det blir inte av åtminstone i år.

Hoppas att det inte blir så kallt som det har varit nu fram till jul. Hundarna fryser om sina tassar och vill inte gå så långt, dock inte alla. Visa hundar som ex Tyra gillar när det är kallt och hon brukar borra in sin nos och hela sitt ansikte under snön för att riktigt få njuta av snön!

Trevlig kväll!

2010-12-01
Tiden rusar iväg och det är redan 1 december. Hassan har som sagt var parat Tyra en gång med en hängning på 25 minuter men dagen efter satt de bara ihop två-tre minuter. Imorse provade jag igen och de har jättekul men det blir ingen fler hängning verkar det som. Kanske är hennes löp snart över, svårt att säga.
Truxa växer så det knakar och det gör lille Oddvar också. Oddvar har tuggat på massor av saker, bl a har han förstört ett par skor, bitit på bordsben, tuggat sönder en matta samt lite annat smått och gott, jag har aldrig haft någon hund som tuggat på så mycket som han har gjort. Nåja, någon gång ska ju vara den första.
Nu ska jag göra mig iordning för ett reportage som VK ska skriva. Jag tar med mig Bruno och Vesslan tror jag.
Vädret är något mildare nu men ändå lite kallt. Fast det är ju vinter så vädret och kylan är helt normalt och väntat i den här landsändan. Jag önskar alla en trevlig dag!

2010-11-28
Dixies flickor är utflugna nu, alla utom Truxa som jag har kvar hos mig. Jag behåller henne åtminstone ett tag för att se hur hon utvecklas, annars är hon en bra strategi i mitt nya tänk som säger att i framtiden ska jag endast spara hundar hemma som är DNA-testade helt fria från både CEA och PLL. Det är svårt och tufft men jag känner att jag vill göra precis det jag kan för att undvika ögonproblem i framtiden, kanske gör jag det inte ändå men jag har i alla fall försökt.
Idag kom Hassan hem för att para Tyra. Ikväll parade han henne och de satt ihop i 25 minuter. Hassan är helt fri från såväl PLL som CEA, åtminstone med den kännedom som vi har idag.
Moltas provar att bo i en alldeles egen familj där man har tid för kel och mys med bara honom. De har redan en heeler och det är Moltas dotter med Hilda och de var nu sugna på att prova på en heeler till och det blev Moltas.
Nu längtar både jag och Emma till Stora Stockholm och allt roligt där. Ha det bra så ses vi där!

2010-11-03
Dixies flickor är nu 6 veckor gamla. Vi tog lite nya foton på dem och de ligger redan på facebook och givetvis här på hemsidan i deras eget galleri. Min förhoppning har varit att min nygamla sida limbrooks.com skulle kunna vara helt i gång och ersätta denna men jag har haft driftsstörningar där och vågar inte sjösätta denna helt än.
Vår nye norske import har kommit hem, se honom på första sidan.Spännande!

2010-10-02
Nu är Dixies flickor 1 veckor och 4 dagar gamla. De är otroligt välnärda och ompysslade och man hör inget från dem. Jag har tagit lite nya bilder på dem idag och ska lägga upp dem nu på den här sidan. De är ju ännu så små så det går inte att säga så mycket om dem men jag gillar det jag ser så långt.

2010-09-25
Exakt tre månader sedan som jag skrev på den här sidan. Just nu har jag också min sida som eleverna tagit fram åt mig och jag vet inte än vilken sida som ska vara permanent.
Vi har haft en förträfflig sommar med massor av utställningar och fantastiska resultat! Bättre kan man inte förvänta sig. I tisdags fick vi valpar också, Dixie födde tre välskapta flickor och de mår alla bra. Just nu vet jag inte vem står på tur att få bebisar efter Dixie men jag tror att det är Tyra som ska paras med Basse, jag håller tummarna för att det ska gå bra. Chess har jag bestämt ska paras också och det lutar åt Tanspots Benny Baroncelli. Dessa valpar kommer med all säkerhet inte att födas förrän nästa år ,men man måste ju ha planer.

2010-06-25
Midsommarafton! Strålande sol och sjungande pippifåglar. Vi ska åka ut till vår stuga och ha en mysig dag, äta midsommarmat och kanske ta ett dopp. Till kvällen blir det den vedeldade bastun!

Mycket har hänt sedan sist jag skrev i bloggen. Basse har kommit hem. Han anlände till Sverige i måndags morse och vi träffade Marianne, Martti och Basse vid IKEA. Basse var lite hängig efter att ha kalasat på något som han hittat vid stranden i Finland strax innan avfärd, men resan hem gick bra. Igår var jag och Basse ute och lekte och det är samma gamla Basse full av leklust och glöd. Han följde villigt med i bilen när vi skulle ut och handla och lika glad blev han över en stunds lekande på gräsmattan på kvällen innan vi trötta gick in för att natta oss. Jag tror att han ska få den stora förmånen att para Chess när hon löper, det kan bli en bra kombination.

Våra hundar har varit iväg på utställningar igen. Emma ställde ut Derrol, Bessie och Tyra i Vännäs och Derrol blev BIR. Jag och Alf åkte till tredagars i Jönköping och första dagen där blev både Bruno och Hilda andra bästa hane resp tik.Nästa dag blev Hilda BIR och ingen blev BIM. Tredje dagen skulle vi ha varit med men jobbet kallade igen så vi begav oss åter norrut och som sagt var hämtade vi också upp Basse på vägen.
I juli ska vi till Piteå på utställning och jag åker till Leeds för att döma. Jag har också varit till Finland och dömt deras inofficiella klubbutställning och där satte jag upp en tik som heter Mc Heel's J-Lo till BIR och en hane vid namn Bowanne Smarty Pants till BIM.

Vesslan och Lorden ska ut på sin första utställning i juli i Piteå där de ska ställas i valpklass.
Jag önskar alla en trevlig midsommar!2010-06-02
Det händer så mycket nu att jag inte hinner med att uppdatera sidan med allt jag skulle vilja. Nämnas bör att Basse, Limebrook's Autumn Ambassador, nu är finsk champion också.Han kommer hem i juni efter att ha varit i Finland alltsedan hösten.
Sedan har jag varit på flera utställningar. Första utställningen för säsongen var i Piteå och där ställde jag ut Moltas, Animalcompaniets Moltas Cowboy. Han fick 1,1 men inget mer eftersom domaren tyckte att han var lite för vek i mellanhanden.
Helgen därpå åkte vi, jag och min käre man, till Sundsvall. Dit hade jag anmält Bruno och Chess och Bruno blev andra bästa hane efter sin son Limebrook's Sunrise Commander som tog cert och blev BIR. Bästa tik blev min Chess, Limebrook's Morning Champagne, som också blev BIM.
Vi har också varit till Österbybruk på utställning och där blev det storslam, Hilda och Bruno blev BIR och BIM och Brunos son Cliff blev tvåa bästa hane med cert! Grattis säger jag till både Cliff och brodern Sunrise Commander som det gått så bra för!
Nu blir nästa utställning i Vännäs där Emma kommer att ställa ut Derrol och Tyra och Bessie. Själv kommer jag att vara i Finland då, jag dömer nämligen deras inofficiella klubbutställning.

2010-05-26
Längesedan jag uppdaterade denna blogg, men nu tänkte jag plita ned några rader.
Bessie, vår korthåriga Collie, har gjort sitt MH. Hon är ingen hjältinna och den dagen ville hon absolut inte leka och inte alls med någon trasa som någon annan tagit i. Hon var loj på grund av värmen också men Emma gick igenom MH:et och fick en etta på skottet. Vi uppfyller kraven på valpförmedling så det är bra. Vi har också ögonlyst henne igen som vuxen och hon är ua. Dessutom är hon nu höftledsröntgad och vi väntar nu bara på svar från det.
Jag tycker dock att hon är en mycket trevlig individ och hon ska ställas ut lite mer nu. Sedan får vi se vad som händer.
Alla heelrar utom Disa 😙ögonlystes igår också så nu är det gjort,återstår bara att få det där eländiga DNA-testet för CEA gjort på Tyra, Disa och Vesslan.
Vesslan tar sig hela tiden och växer så det knakar. Hon är glad och pigg och på heelervis rätt beräknande. Hon vet vad som gäller när man efter promenadens slut drar sig på stigen tillbaka in mot gården och mot ytterdörren. Då stannar hon och väntar för hon vill inte gå in och hoppas på att man ska gå tillbaka mot hästhagen för att hämta fölet eller något sådant. Hon är mjuk och ultrasnabb så det är en kombination som kan jobba. Hon fattar snabbt också vilket ju är en fördel. Jag ska gå prova-på-kursen i agility som vi i SLHK anordnar i samband med utställningen i augusti.
Annars har vi pysslat i stugan, inte klokt vad mysigt det är där ute och mina planer vet inga gränser vad gäller vad man kan odla och vilka blommor man kan ha där. Nu mot jobbet!

2010-04-10
Nu har jag tagit några bilder på Vesslan och Lorden men det är inte lätt. Man måste vara ultrasnabb för att hinna med Vesslan, Lorden är lite långsammare.Det finns en bild på startsidan på Vesslan och flera på dem båda på deras gallerisida som heter Vesslan och Lorden.

2010-04-03
Våren är på gång och det känns härligt! Fåglarna sjunger och det droppar från taken. Solen är dock inte framme så den längtar jag efter men annars är det många vårtecken nu.
Jag har just varit ute och lekt med min valp Vesslan och Emmas lille Lord. De är så följsamma och trevliga och glada, jag hoppas kunna ta lite foton på dem snart igen.Bessie älskar dem och vill hemskt gärna busa fullt ut med dem men hon är så stor att jag ännu inte vågar låta henne kuta runt med dem alldeles ensam, de kan lätt göra illa sig för lekarna blir rätt häftiga. Men hon vaktar dem och låter ingen komma nära dem om hon är ute med dem, det är rätt gulligt.
Nu ska jag ut och handla lite, glad påsk önskar jag alla er som läser det här!

2010-03-27
Idag snöar det igen...varför? Vi behöver ingen mer snö nu för vi har gott om gammal snö, det kan jag lova. Hundarna har inte varit ute och lekt nämnvärt eftersom vi har så djup snö att man fortfarande inte kan gå ut på våra vanliga rundor rätt ut i skogen. Det är egentligen bara på vägen som man kan gå och där kan inte hundarna vara lösa så nu längtar jag efter vårsol och värme. Alf och jag har bokat en resa utomlands då han fyller år, det ska bli så skönt. Nu fortsätter jag mitt surfande och mitt kaffedrickande.

2010-03-16
Idag är en ny dag, gårdagen blev ledsam. På förmiddagen efter det att jag skrivit bloggen så åkte Alf och Emma in med Roxie på undersökning för hon blev riktigt dålig. Roxie fick somna in och blev 11 år sånär som på några dagar.Hon har en egen sida nu.

2010-03-15
Vi har varit i Järbo på SLHK:s årliga evenemang med inofficiell utställning och årsmöte. Bruno blev tvåa best in show efter Loulous stiliga Pixie som blev Best in Show, grattis säger vi till Loulou och skickar många kramar! Bruno blev enda hane som blev placerad, han blev BIM också. I bästa hanhund hade vi Bruno som blev etta, trea var Cliff som Loulou har och fyra var Derrol så tre Limebrookare på prispallen so to speak.Vi är jättenöjda, Derrol var dessutom på delad första plats för årets vackraste heeler tillsammans med Saras Larry. Det fanns dock bara en rosett och en tallrik så Sara tog priset.Reglerna är tyvärr inkompletta i tävlingen så vi i styrelsen uppdrogs av årsmötet att se över statuterna för det hela.

2010-02-17
Nu är jag något bättre men inte helt bra. Valparna busar så det står härliga till och deras favoritsysselsättning är att ha sönder något. Vi har nog aldrig haft en så jämn kull tycker jag och jag tycker att de verkar bli välkroppade de små liven. Det ska bli kul att få se dem växa upp, bara nu DNA-test och ögonlysning går bra för dem. Vi hoppas kunna fotografera Lord of the Decade också, han var den enda som inte ville stå stilla på bordet alls när vi fotade sist så vi ska göra ett nytt försök. Trevlig onsdag!

2010-02-15
Fortfarande redigt förkyld och igår blev Alf sjuk igen, det går bara runt för oss och nu kan jag inte åka iväg på rektorsträffen imorgon heller. Bihålorna och särskilt det ena örat mår inte så bra. När jag flög förra veckan så small det bara till i öronen och sedan tog det någon dag för mig att få full hörsel tillbaka. Det känns verkligen helt absurt, jag har fler sjukdagar på en och en halv månad än jag har på fem år! Så nog med detta, nu vet ni allt om min förkylning.

Igår fotades valparna igen, de växer och de är stora tycker jag. Rent anatomiskt är jag nöjd med dem så långt, det ska bli spännande att följa dem och se vad det blir av dem. Kika in på aktuella kullar så hittar ni mer info och bilder.


2010-02-08
Jag är hemma idag, trot eller ej, men jag är förkyld igen! Jag har tillbringat flera dagar i Stockholm och då bröt det ut. Det måste vara det, jag är allergisk mot luften där! Skämt åsido, det börjar bli lite tungt att vara så här. Nu hoppas jag på att det ger sig litegrann till imorgon för då ska jag jobba, det har jag redan bestämt. Jag tar avsvällande och hostmedicin, hoppas att det ger sig. Vi tog några bilder på valparna jag och Emma. Jag lägger ut dem fast Emma inte hunnit ta bort mig i morgonrock som bakgrund, hon redigerar senare idag så då får jag lägga ut alla bilderna. Tillsvidare får ni kika på dem som vi har nu.

2010-01-23
Idag har jag hör och häpna lagt in fler bilder på valparna igen. Men de blir inte så bra som jag skulle vilja, det är svårt att fotografera ensam. Bilder blev det i alla fall och jag ska ta flera på dem när de börjar springa runt,de är mer och mer aktiva nu.

2010-01-19
Nu finns det i alla fall några nya bilder på valparna, jag hade tänkt att lägga ut fler men som sagt var, det är lättare sagt än gjort. De finaste bilderna i den här åldern är ju i mitt tycke om man passar på och fotograferar dem när de leker eller sover, inte om man försöker att ställa upp dem.
Nu börjar jag se skillnad på dem, det har varit stört omöjligt tidigare. Jag återkommer om jag får fler bra napp på bilder.

2010-01-18
Jag hade stora planer på att fota alla valparna och lägga ut men jag får nog inse att det inte är ett uppdrag att vara ensam om! De är alltför aktiva och inte stilla en sekund så jag får göra om försöket så fort jag får möjlighet. Sorry alla ni som väntar på bilder, men så är det.
Ny vecka, nya möjligheter. Ja visst är det så. Dagarna, veckorna, månaderna ger oss nya möjligheter.
Jag har suttit och tittat på mina valpar i lådan och försökt utröna om det finns en ny kompis till mig där, en som är beredd att börja följa med mig på utställningar och som har det där lilla extra. Men de är ännu för små för att man ska kunna säga något sådant.
Hoppas att det kan bli lite sol snart, det har varit så mörkt nu ett tag. Som sagt, får återkomma med foton.

2010-01-04
Ny vecka fast det är svårt att hålla rätt på veckodagarna nu med alla helger. Valparna mår bra och äter och växer.De är så stora och kraftiga de här valparna, de är nog faktiskt de största jag haft på ett tag. Hilda är pigg och glad men kylan och snön gör ju att när man släpper ut henne för rastning så är det snabba besök ute på gården och sedan lika snabbt in tillbaka till valparna.
Jag sitter numera ofta och tittar på korthårshanar på nätet också fast där är det ännu lång väg att gå innan parning. MH ska fixas först och sedan givetvis ögonlysning och hd-röntgen. Bessie är utställd och har även cert och hon är en mycket trevlig individ. Endast en liten träning är påbörjad med henne, härnäst är det sele och pulka på som gäller, så fort vårsolen visar sig åker vi ut till Djupsundet och tar på skidor och sedan ska vi glida fram över snön, precis som jag brukade göra förr ... för väääldigt länge sedan känns det. Jag körde drag till husbehov med en långhårig Collie och det gick väldigt bra, sedan körde jag även med schäfer - det gick foort! Så fort att isvaken på Vassaraträsket i Gällivare närmade sig med stormsteg. De var på den tiden då jag ännu kunde läsa skyltar på långt avstånd så jag visste i god tid att det stod "Varning för svag is" på skylten. I sista stund lyckades ekipaget vika av det isiga spåret och komma i annan riktning än mot isvaken. Ja många minnen har man, det tragiska är att jag börjar inse att många av mina hundminnen går så långt tillbaka som till början av 70-talet, närmare 35 år sedan och mer, det är ju inte klokt! Det vågar man knappt säga till någon, men å andra sidan är det gott att ha kompisar i samma liga, inga namn nämnda men ni finns både i Heeler-klubben och i min gamla brukshundklubb och region...ni vet vilka ni är...kanske kan vi bli nostalgiska ihop...nej nu tillbaka till år 2010, en kopp kaffe och sedan arbete!


2010-01-01
Gott Nytt År alla!
I natt födde Hilda sina valpar. Det blev 6 valpar, varav 4 tikar och 2 hanar, alla black and tan. Allt gick väldigt snabbt och jag hann bara med och väga den första, sedan var det bara att hänga på tåget för de kom ut som på radband. Alla är stöpta i samma form som det ser ut och alla äter och verkar må fint. Hilda var inte orolig en enda gång trots alla fyrverkerier som hördes och som lyste upp himlen med jämna mellanrum. När allt var klart låg alla sex och diade och Hilda lade sig i sin vanliga pose, upp och ned, fullständigt omedveten om att det hördes knallar och fyrverkerier utanför, vilken tik!
Den här kullen ska testas för PLL så de kommer med all säkerhet inte att vara redo för leverans när de är 8 veckor, AHT verkar ha så mycket att göra att det tar lång tid för de tester som skickats in.
Jag ska själv behålla från den här kullen.Däremot så är det ju så att Moltas och Hilda inte hade hunnit bli testade innan sina parningar och när Moltas test kom tillbaka så visade det sig att han var bärare. Hilda kan med största sannolikhet också vara bärare så alla valparna måste testas. Om testet går bra kanske jag söker en fodervärd/ delägare också och då måste det vara någon som bor i min närhet. Men det får tiden utvisa, nu är jag bara så glad åt att Hildas bebisar här, att allt gick bra och att jag åter ska följa en valpkull växa upp till leverans.
För Moltas innebär det här att han nu har två kullar i Sverige. Den här kullen med 6 valpar och Disas kull med en enda valp. Dessutom har vi i dagarna fått veta att Telle i Finland, Marianne Ojalas tik, har fått sina valpar med Moltas och det blev en tik och en hane. Så allt som allt har Moltas nu tre kullar, totalt 9 valpar, varav 6 tikar och tre hanar. Han ska nu inte användas på ett tag utan ska få vila från avel under den tid hans växande valpar utvärderas.
Så redan nu vill jag flagga för att Moltas inte kommer att vara till officiell avel på lång tid.

Nu ska jag njuta av mina små bebisar och äta en god nyårslunch!

2009-12-29
Vi närmar oss nyår med stormsteg, nästan frisk nu, bara lite hes och nästa vecka har vi konsert så då måste jag vara helt bra.
Hilda har inte visat några som helst tecken på att vilja valpa än, hon ligger i sin hundsäng bredvid mig och snarkar. Emellanåt stönar hon och pustar och hon är inte så förtjust som hon brukar vara över att gå ut och ta sig en nypa frisk luft.
Snövallarna här är höga. Jag ska lägga in några bilder i mitt fotoalbum/galleri så att ni kan se.

2009-12-20
Fortfarande förkyld men jag är lite bättre nu.
Nu är det bara några dagar kvar till julafton. Hilda ligger här bredvid mig i sin hundsäng och sover gott, på rygg ska jag tillägga. Hilda ligger alltid på rygg, även nu när hon ska valpar och är supertjock.
Hon är en så underbar tik på alla sätt och jag ska verkligen behålla något från henne. Alla valparna ska DNA-testas också.

I år har jag tänkt mig att det inte ska bli några sommarvalpar. Det är så många roliga sommarutställningar, bl a tredagars i Jönköping.
Hanen som jag gillade så mycket när jag var till Garstang är fritestad, det bådar gott för framtiden!

Bessie ska höftledsröntgas, ögonlysas och även göra sin MH. Sedan ska vi börja titta oss runt efter kavaljer där också, fast det gör jag i och för sig redan. Jag vet vad jag vill ha och jag har ingen brådska.

Nu lite kaffe!


2009-12-15
Igår kom jag hem från vår resa till Stockholm. På lördagen ställde vi ut på Hund 2009 och då blev vår Bruno andra bästa hane och Derrol blev trea i championklassen. Nu är jag dunderförkyld; hosta och hög feber men just nu verkar Alvedonet så att jag kan sitta vid datorn lite. Skriver mer senare.

2009-11-16
Återigen har det gått lite tid sedan jag sist uppdaterade. Den här helgen har jag varit iväg på SLHK:s inofficiella utställning i Väröbacka.
Först av allt vill jag säga grattis till Loulou och Cliff som blev Best in Show och till Katarina och Sussi som blev andra bästa tik! Vad säger man? Bra utdelning med bara två Limebrook:are på plats!

Väröbacka utställningen var en test-utställning eftersom vi inte haft mer än en inofficiell tidigare och nu ville vi göra ett prov lite söderut också för att se hur det skulle slå. Med facit i hand kan vi säga att det blev en mycket trevlig utställning. Närmare 60 hundar med mattar och hussar hade samlats för att vara tillsammans under helgen.
test var det också när det gäller grenen agility. Det gick av stapeln inne i ridhuset med start tidigt på morgonen. Nu håller vi tummarna för att vårt stora arrangemang som vi testar till hösten med flerdagars ska dra stora mängder med tävlingssugna personer och hundar för då ska vi ha massor med roliga saker!

Nu ska jag uppdatera med lite bilder från helgen också.


2009-10-23
Oj vad tiden går, nu är det bara 5 veckor och 2 dagar till första advent! Det kan nog behövas lite ljus som lyser upp för det är väldigt mörkt ute nu.
Vi har anmält två hundar till lilla specialen och jag ska också anmäla till Stora Stockholm. De stora nyheterna den här veckan är väl att i Holland har man nu godkänt Lancashire Heelern som ras så nu går det att visa sin LH på utställning i Holland och få ett registrerat resultat, cert mm. Den första utställningen är redan den här månaden så kan kanske bli lite tight, jag läste att anmälningarna måste vara inne på lördag för det men det kommer nog fler tillfällen.  Jag har också talat med en god vän i Finland som berättade att Heelern är erkänd som ras även i Estland och Lettland. Tror att hon sa att den var det i Litauen också men där är jag inte helt säker.
Valparna har vuxit mycket och är rätt aktiva nu, nästa vecka ska de ögonlysas och sedan börjar de en efter en att åka till sina nya hem.
Ingen snö än heller, men den kommer nog, än så länge har vi inte blivit utan snö en vinter, även om det kan bli mer eller mindre av varan.


2009-10-17
Nu är det rätt lugnt med aktiviteterna, inget speciellt på gång. Valparna ska ögonlysas torsdagen den 29/10. Hassan bor hos fodervärd nuförtiden och det går riktigt bra har jag fått rapport om. Basse är också utlånad för tillfället. Ikväll blir det inget särskilt förutom att koppla av och ta det lugnt framför tv:n.

2009-10-03
Så har vi varit på utställning i Sundsvall, denna välorganiserade och trevliga tillställning som på något sätt varje höst sätter punkt för årets utställningssäsong, åtminstone här uppe i norr. Varje år börjar för oss här i norr med utställningen i Piteå och så avrundas den med Sundsvalls-utställningen.Självklart har vi fler evenemang under året, ex Stora Stockholm och Växjöutställningen mm men när det gäller den norra delen av landet så är det klart i och med oktober månad känns det som.
Derrol blev BIR och vår älskade fläckis fick en tvåa. Hon är för omogen och liten så nu kommer vi inte att visa henne på länge. En korthårs Collie har trots allt en hel del mer kropp att växa i än en liten hund och vår Bessie är inget undantag.
Jag lyckades också köpa en väldigt fin vaphage som jag ska montera upp nu. Ska bli kul att se hur den tar sig ut!
Dagen var trevlig men man blev trött mot slutet. Efter en god middag ute på restaurang med min älskade man stupade jag i säng. Imorse när vi vaknade så var det dåligt väder. Blåser och regnar, inte kul. Nu en kopp kaffe till!

2009-09-24
Ja nu har Animal Health Trust alltså fått fram ett datum för när DNA-testet kommer att finnas ute för beställning. Det blir den 19 oktober och det kommer att vara ett sk swabtest, dvs man mailar dem och får sig tillsänt ett kit med instruktioner som ska följas varpå det sedan ska sändas tillbaka. Men det viktiga nu är att alla håller koll på datumet då vi får börja att maila dem för beställning av kitet. För dem som har skickat blodprov till Animal Health Trust för några år sedan så kommer det att finnas en blankett på deras hemsida inom kort att fylla i och skicka tillbaka till dem så kommer sedan resultatet tillbaka till er kostnadsfritt.
Sedan kommer det viktigaste av allt, hur vi går vidare med resultaten som vi fått. SLHK diskuterar för närvarande strategier samt även en större uppfödarträff men det är ju som sagt var inte intressant förrän vi alla har fått in resultat på våra hundar.
Hösten har kommit till Umeå så därför har vi satt ut en höstbild på hemsidan.


2009-09-19
Det har varit en fantastiskt fin höstdag, varmt och skönt. Imorgon åker jag och dömer en hundutställning ca 20 mil bort. Emma följer med.
Valparna växer och frodas. Dixies tre tikvalpar (den minsta lilla bruna dog i början av veckan) är stora och kraftiga och äter och sover bra. De har alla öppnat ögonen och deras små öron liknar små läderlappar. De är så söta och jag sitter ofta och gosar med dem. Disas valp är verkligen jättefin och stor och kraftig hon med. Hon ser mycket ut som Moltas just nu i alla fall, men det vet man aldrig vem hon kommer att bli mest lik sedan.
Vår nästa utställning är Sundsvall om två veckor, då ställer vi Tyfusen och Derrol och dagen därpå på hemvägen ställer vi Tyfusen igen. Då är det brukshundsutställning i Timrå. Ska bli skoj.

Nu mot Tv:n, förhoppningsvis något bra på gång.


2009-09-04
I sanning en fantastisk dag! Jag har just nåtts av meddelandet att de har lyckats identifiera mutationen för PLL nu helt och hållet och ett DNA-test kommer att finnas klart för användning i slutet av oktober!!! Detta ger oss alla så många möjligheter, men också ett stort ansvar med allt vad det innebär. Det kommer nu att vara viktigt att varje uppfödare tänker igenom noga hur man ska agera utifrån sina egna hundars testresultat. En hund kan vara affekterad, bärare eller normal. Läs mer på forumet där jag publicerat nyheten under fliken "hälsa" eller här på min hemsida.

2009-09-02
Ikväll föddes alltså Dixies valpar. Den första var en black and tan hane som var död. Sedan föddes i rätt rask takt 4 små flickor och som jag skrev tidigare så var det 2 black and tan och 2 liver and tan. Det är kennelns första liver and tan flickor så vi är uppe bland molnen och svävar just nu. Vi återkommer med fler uppdateringar senare.

2009-09-02
Ännu inget men det är helt klart på gång. Hon är inne i fasen där hon är rätt orolig, snart kommer hon förhoppningsvis att börja krysta.

2009-09-02
Min dotter har just ringt (kl 10.50) och berättat att hon tror att Dixie är på gång nu så jag åker hem nu. Ytterligare information kommer så fort som jag vet mer.

2009-09-01
Ännu inga valpar men Disa krafsar rätt mycket i sin bädd nu. Både Dixie och Disa har sina egna valpplatser i ordninggjorda på övervåningen så att de ska få lugn och ro.
Båda är pigga och glada och äter sin mat. Vi återkommer med mera nyheter så fort det händer något.2009-08-24
Vilken helg! Emma och jag tog husbilen och styrde kosan ned till Uppsala på fredagen. Dåligt väder, ösregn och blåst gjorde att turen tog bra mycket längre tid än beräknat så väl framme var vi ordentligt trötta och fick flagga för att vi inte skulle komma i tid till styrelsemötet. Som tur var kunde min eminenta vice ordförande hoppa in och sköta klubban så mötet blev av, allt enligt planerna.

Lördagen inleddes med hällregn, inte precis vad vi önskat oss men vad göra??? Det gällde att tänka positivt och ett antal timmar senare och många blöta tröjor och jackor bort kom så det efterlängtade uppehållet.

Domaren Pat Chadwick och alla våra utställare och medlemmar gjorde en heroisk insats som trots regnandet lyckades hålla humöret uppe. För kennelns del kan vi inte klaga. Bästa hanhund gick till Sara Widfors hane Axa's One Ring To Slay Them All, Larry, uppfödd av Axas kennel, Therese Löf. Grattis säger vi till dem båda, extra roligt eftersom mamman till Larry är uppfödd av oss på Limebrook's!
Andra bästa hane gick till Limebrook's Sunrise Chief, uppfödd av oss och ägd av Loulou Eklund på Tumlex Kennel. Grattis Loulou och tack för att du tar så fint hand om honom och visar honom så exemplariskt!
Trea bästa hane gick till vår egen Limebrook's August Lad, Derrol. Fantastisk fin utdelning. Moltas, Animalcompaniets Moltas Cowboy fick tyvärr en tvåa men vi kommer igen. Bruno, Limebrook's Morning Cocoa, blev oplacerad i sin klass.
Av tikarna visade vi vår Tyra som fick en tvåa av domaren. Chess blev reservplacerad i sin klass utan CK. Bästa valp blev Maria Winbergs Telpoolwyn Yansoon, BIM-valp blev Fiffihills Assi Aspidistra. Grattis säger vi till dessa blivande stjärnors ägare och uppfödare.

Bästa tik blev Axa's Faith of Gollum, hon har samma mamma som hanen som blev BIR, Limebrook's Summer Sunflower. Grattis till ägare och uppfödare.

Bästa uppfödargrupp blev vi, kennel Limebrook's! Tusen tack till Loulou som kom med i gruppen med Cliff och till Lilian som hjälpte till att visa hund.

Tusen tusen tack till min dotter Emma som alltid visar hund förträffligt och som fixade och donade med allt!

Men det roliga var inte slut i och med utställningen i Uppsala! På söndagen åkte vi vidare till minnesutställningen i Vallentuna. Leif Herman Wilberg dömde 13 heeler. Vår Derrol blev andra bästa hane, tätt följd av Bruno. Bästa hane blev Mongrel's Quentin Quarrington, ägd av Anna Landqvist och uppfödd av Mongrel's kennel, Lena Eliasson Siversson, grattis till ägare och uppfödare. Bästa tik blev vår Tyra, Limebrook's Sunrise Charisma, hon fick en superkritik av domaren. Chess blev tvåa bästa tik. Jag har inte koll på vem av tikarna som blev tredje, fjärde och reserv, men ska försöka kolla upp det och sätta in resultat senare. Även på söndagen hade vi uppfödargrupp och fick HP och var med i finalringen. Vi kom snabbt ut igen, samma sak var det med finalen i grupp 1. Men som vi alltid brukar säga: vi gör god reklam för rasen genom att visa oss.
Bilder lägger jag upp i ett särskilt album för klubbutställningen som ligger under galleri.

2009-08-19
Dagens ämne får bli: bonusar. Ja vad menar jag med det? Jo att i vissa fall kan en bonus vara något mycket bra som till exempel att vår Disa och vår Moltas förvisso aldrig fick till en riktig parning med hängning men att hon nu ändå är lite rund om magen, det kan allt vara en bonus det!
Sedan kan en bonus vara att inte nog med att vi ska få träffa alla trevliga Heeler-människor på lördag, vi ska få sol och värme också säger SMHI (sedan är det en helt annan historia vad det verkligen blir för väder...). Det är en verklig bonus att ha en underbar man som fixat hela kvällen med att lägga in golvvärmen i vår husbil, han är så omtänksam och har gjort sitt bästa för att se till att jag och Emma inte ska frysa på vår tur ner till Uppsala.
Vi ska försöka att fotografera lite hundar denna gång, jag har köpt en ny kamera och tänker använda den flitigt. Vi ses i Uppsala!


2009-08-12
Dagarna går fort och idag kunde jag se att Dixie blivit mycket rundare och fått stora juver. Hon är väldigt försiktig och rädd om sin mage. Det känns som om hon har något därinne!
Jag väntar också spännande besked från ett par som låtit DNA-testa sin hane, om han är normaltestad så blir han Hildas näste kavaljer, det vore en drömparning, håll tummarna!

2009-08-04
Så är jag åter i Sverige efter att ha varit till England och dömt en Open Show i Garstang. Jag hade många hundraser att döma, bl a Lancashire Heeler. Rapport kommer senare.
Dixie är förhoppningsvis dräktig. Chess ska ju också paras men det verkar som om det dröjer med hennes löp. Kanske kan jag snart presentera en fin liten överraskning på denna sida, vem vet. Jag har väntat så länge på denna lilla överraskning så jag vågar inte ens andas ordet längre. De som känner mig vet med all säkerhet vad det är jag syftar på...

Det är alltid så roligt att få mail från mina duktiga valpköpare om olika aktiviteter som de deltagit på, foton på deras hundar och familjer och små trevliga berättelser. Jag är djupt hängiven min ras, det förstår jag, för det spelar ingen roll hur många andra raser som jag tittar på så kommer jag alltid tillbaka till att heeler måste vara den allra bästa. Som god tvåa kommer vår egen fläcktyfus, vår korthåriga Collie Bessie. Hon är lugn och go och alldeles otroligt följsam. Emma och jag kunde inte ha fått en trevligare individ, Bessie är alla tiders!

Titta gärna in på den här sidan i framtiden också för jag kommer att fortsätta uppdateringen med kullar som jag har haft och jag ska också lägga till en sida med Limebrook's uppfödda champion har jag tänkt. Nu tillbaka till arbetet.

Emma och Derrol visar upp sig i ringen i Sundsvall.

Emma och Derrol visar upp sig i ringen i Sundsvall.